Ons werkgebied

Werkgebied


Wij werken vanaf de Costa Blanca tot aan de Costa Del Sol. Zeg maar halverwege de westkust en dan helemaal omlaag. Daar waar de zon het meeste schijnt. Daar waar u prima kunt overwinteren. De eventuele verhuurmogelijkheden zijn hier dan ook super. De bereikbaarheid is de laatste jaren ook enorm toegenomen. Zo vliegt u voor enkele tientjes van vele luchthavens in Europa op Alicante en omgeving.
 
Wij richten ons vooral op het kustgebied. Maar een woning in het binnenland is ook zeker een mogelijkheid. Onder onze aanbodbutton kunt u dit wisselende aanbod vinden.
Uiteraard is het mogelijk dat uw woning er niet tussen staat. Laat u ons dan weten wat u exact zoekt. Wij gaan dan vrijblijvend voor u informeren in ons netwerk.
 

Costa Blanca Zuid & Costa Calida Noord

 
Klimaat
De Costa Calida Noord en de Costa Blanca Zuid zijn kleine klimaatparadijzen. De bergen van het binnenland beschutten dit gebied tegen de wind en garanderen het hele jaar door aangename temperaturen. Denk aan een Mediterraan, subtropisch klimaat met milde zomertemperaturen (28-32°C) en zachte lentetemperaturen in de winter. Bovendien schijnt de zon er gemiddeld 320 dagen per jaar.
Nog een voordeel: de luchtvochtigheid is hier heel laag. Voeg daarbij de zee, het subtropische klimaat, veel zonlicht en de aanwezigheid van zoutmeren en stroken dennenbos. En je hebt een buitengewoon gezonde omgeving. Klachten als reuma, jicht of longaandoeningen nemen hier sterk af. Bovendien riep de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) Murcia uit tot de provincie met de schoonste lucht van Europa.

Betaalbare nieuwbouw woningen


Aan de Costa Cálida Noord en de Costa Blanca Zuid, het laatste stukje ongerept Spanje, staat de vastgoedontwikkeling van tweede verblijven nog in haar kinderschoenen. Dat betekent dat de prijzen hier beduidend lager liggen dan aan de andere (meer toeristische) Spaanse kusten. Bovendien zijn de nieuwbouwregels hier strenger: hoogbouw is maar heel beperkt toegestaan. En in de grote en kleine badplaatsen rondom de Mar Menor en aan de Costa Blanca Zuid vind je alle denkbare voorzieningen: boulevards en jachthavens, restaurants en bars, winkels en scholen, ziekenhuizen en sportcentra, golfbanen enzovoort.

Cultuur 

De Costa Cálida Noord en de Costa Blanca Zuid hebben heel wat te bieden:
14 beschermde natuurreservaten met grillige bergen
brede zandstranden met duinen
tal van fiets- en wandelpaden
de exclusieve ‘La Manga Club’ – 3 maal uitgeroepen tot het beste golfresort van Europa
de historische, Romaanse havenstad Cartagena: de grootste natuurlijke haven van Spanje, ingebed tussen bergen en kastelen. Je bezoekt er het amfitheater, de Romeinse stadsmuur en de oude kathedraal.NIET TE MISSEN: De laatste 2 weken van september toveren de Cartagenen hun stad weer om tot het oude Romeinse Carthago en trekken ze elke avond in prachtige, Romeinse kleding door de stad.
Murcia, de kosmopolitische hoofdstad die ook het wel het ‘Madrid van het Zuiden’ genoemd wordt. Murcia overtreft Cartagena zelfs in architectonische schoonheid.

Costa de Almeria & Costa Tropical


De Costa de Almería en de Costa Tropical strekken zich uit van San Juan de Los Terreros tot de plaats La Herradura. De hoofdstad van Costa de Almería is Almería en van de Costa Tropical is Granada de hoofdstad. Beide Costa’s kennen praktisch geen winterseizoen, dit lijkt hier meer op een langdurige lente, en de gemiddelde jaarlijkse temperatuur schommelt rond de 20 °C. Hier vindt men dan ook dankzij dit zachte klimaat prachtige natuurgebieden zoals het park Cabod de Gata-Nijar in de Costa de Almería. Men kent echter ook het andere uiterste van het klimaat en de natuur, namelijk het in het binnenland gelegen populaire skigebied Sierra Nevada in de Costa Tropical, waar men heerlijk kan skiën. Ook zijn er in beide Costa’s veel dorpen met een interessante geschiedenis, monumentaal erfgoed en een gastvrije bevolking. Ver weg van het massatoerisme blijven deze Costa’s een ware vondst waar men heerlijk kan genieten van de rust en de natuur. Bovendien zijn ze helemaal in opkomst qua voorzieningen, faciliteiten en toeristische trekpleisters.
De SpanjeMakelaar - Veemarktstraat 99 - 9724 GC - Groningen - 050-5259775 - Bel mij